Comunitatea VoceaPoporului

Versiunea completă: Copil cu autism, ce ajutor pot obtine?
În prezent, vizualizați o versiune redusă a conținutului nostru. Vizualizați versiunea completă cu formatarea corespunzătoare.
mesaj de la un roman din germania: ce as putea taspunde: Bună ziua, o întrebare vă deranjează. Am 2 copii, din care un copil de 8 ani cu autism merge la o școală normală, face ergoterapie, logopedie etc. Eu muncesc full, soția nu poate merge la muncă, copiii termină la 12 școala, apoi programări: gen limba germană, logo, ergoterapie. Financiar avem Kinderzuschlag, Wohngeld cu un total de 800 (nu ne descurcăm). Întrebarea: există un ajutor financiar pentru soție sau copii cu autism?
În Germania există mai multe forme de sprijin pentru familiile cu copii cu dizabilități, inclusiv autism:

Behindertenpauschbetrag (deducere pentru persoane cu dizabilități) – puteți solicita la Finanzamt deduceri fiscale pentru copilul cu autism.

Elterngeld sau ElterngeldPlus – dacă unul dintre părinți trebuie să muncească mai puțin sau să stea acasă pentru îngrijirea copilului.

Pflegegeld și Leistungen der Eingliederungshilfe – pentru copii cu nevoi speciale, se poate solicita suport financiar și servicii suplimentare prin Jugendamt sau Sozialamt.

Betreuungs- sau Entlastungsangebote – programe de zi, after-school special, centre pentru copii cu dizabilități, unele pot fi subvenționate.

Sozialhilfe sau Arbeitslosengeld II – dacă veniturile nu sunt suficiente, puteți solicita suplimentar la Jobcenter sau Sozialamt.

Recomandarea mea este să contactați Jugendamt-ul local și Sozialamt-ul și să le explicați situația. Ei pot evalua exact ce drepturi și ajutoare financiare aveți pentru copilul cu autism și pentru familie.