Thread Rating:
  • 0 Vot(uri) - 0 Medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transfer Bancar gresit! Ce as putea face

Sotul meu a facut din greseala un transfer de 365€ catre Rewe,initial trebuia catre EWR,avand in vedere ca am luat legatura la birouri/centrala Rewe telefonic si multe emailuri au trecut 30 de zile si inca nu mi-au returnat bani,intrebarea mea este ce este de facut ce pot sa fac incotro sa ma indrept,ce asi putea castiga, daca are rost sa merg in instanta sa nu mai pierd si alte sume de bani incercand sa recuperez suma initiala. Cu respect va multumesc de un eventual info, O zi placuta
Răspunde

Bună ziua!
Dacă REWE a primit banii din greșeală și nu are un contract sau o justificare legală pentru acea sumă, atunci au obligația legală să returneze banii (conform § 812 BGB – „îmbogățire fără just temei”).

📌 Ce puteți face:

1. Trimitere notificare scrisă (prin e-mail sau poștă) către REWE, cu termen de 7 zile pentru returnare.
2. Dacă nu răspund: formular "Mahnbescheid" online prin www.online-mahnantrag.de – este rapid și ieftin (sub 40 €).

Dacă nici după aceea nu plătesc: puteți merge în instanță.

✅ Recomand: trimiteți o ultimă somație fermă, apoi cereți un Mahnbescheid – de obicei banii se întorc rapid după aceea.

Cu respect,
Erich Mocanu
Jurnalist de investigații | Activist civic
Sprijin juridic: UE.legal | Membrii AEBS: AEBS.org – ai acces la consiliere
Răspunde

Va fi rewe obligat sa plateasca si costurile, avocat, mahnbescheid sau chiar si instanta?
Răspunde

Sfat concret: La completarea cererii de Mahnbescheid, include din start și suma taxei ca parte din suma cerută. Exemplu:

Datorie: 365 €
Taxă Mahnbescheid: 32 €
Total cerut: 397 €

În cazul în care apelați la un avocat, acesta va ști cum trebuie procedat din punct de vedere juridic. Rețineți însă că onorariile trebuie achitate în prealabil de către dumneavoastră.

Cu respect,
Erich Mocanu
Jurnalist de investigații | Activist civic
Sprijin juridic: UE.legal | Membrii AEBS: AEBS.org – ai acces la consiliere
Răspunde

Forum Jump:

Utilizatorii parcurg acest fir: 1 Invitat(i)