Thread Rating:
  • 0 Vot(uri) - 0 Medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

E posibil sa primesc ajutor Juridic chir daca nu am Bani sa platesc Avocatul ?

Muncesc in Germania legal doar ca salariul este unul Minim pe Economie si din cauza ca chiria este mare, mai primesc si Wohngeld.

Am o problema cu o forma Otto si as avea nevoie de un avocat, pentru ca Otto spune ca am comandat poroduse ce nu le-am platit. Nu ne permitem un Avocat sa platim, Cum as putea face?
Răspunde

Da, este posibil!
În Germania, poți primi ajutor juridic gratuit (numit Prozesskostenhilfe – PKH sau Beratungshilfe), chiar dacă nu ai bani pentru un avocat. Trebuie doar să dovedești că ai venituri mici și că acțiunea ta în justiție are șanse de succes sau nu este abuzivă.

✅ Beratungshilfe – pentru consultanță juridică în afara tribunalului (de ex., la un avocat).
✅ Prozesskostenhilfe (PKH) – dacă mergi în instanță. Statul poate acoperi total sau parțial costurile procesului și ale avocatului.

Se depune o cerere la instanță sau direct la avocat, împreună cu dovada veniturilor si costurile pe care le ai (Bescheinigung über Einkommen und Ausgaben). Dacă cererea este aprobată, avocatul te va reprezenta fără să plătești nimic sau cu o contribuție minimă.

Cu respect,
Erich Mocanu
Jurnalist de investigații | Activist civic
Sprijin juridic: UE.legal | Membrii AEBS: AEBS.org – ai acces la consiliere
Răspunde

Forum Jump:

Utilizatorii parcurg acest fir: