24-06-2025, 06:05 PM
(Dieser Beitrag wurde zuletzt bearbeitet: 24-06-2025, 06:10 PM von erich mocanu.)
INTREBARE:
Buna seara Domnule Mocanu,ma scuzati ca scriu asa tarziu,as avea nevoie de un sfat de la Dumneavoastra,locuiesc in Germania si m-am despartit de fosta partenera avem un copil impreuna dar nu am fost casatoriti,problema este ca eu as vrea sa fac relocarea copilului in Romania,copilul este la ea iar eu am dreptul la vizite in weekeend,ce as putea face?ea din pacate are un nou partener care se ocupa cu droguri se drogheaza si vinde,iar eu nu as vrea sa las copilul in preajma acelui individ,un sfat mi-ar fi de mare ajutor.Va multumesc
Raspuns:
În Germania, chiar dacă nu ai fost căsătorit cu mama copilului, ai drepturi legale dacă ai recunoscut paternitatea la naștere.
? Ai custodie comună
? Ai dreptul să ceri protecția copilului
? Poți interveni legal dacă mama trăiește cu o persoană periculoasă (de exemplu, consumator sau traficant de droguri).
Ce trebuie să faci:
✅ Test ADN,
✅ Stabilirea paternității,
✅ Drepturi legale asupra copilului.
? În Germania, se judecă în favoarea interesului superior al copilului.
Dacă poți oferi un mediu stabil, protejat, și dovedești că tu ești părintele responsabil – ai șanse reale.
Buna seara Domnule Mocanu,ma scuzati ca scriu asa tarziu,as avea nevoie de un sfat de la Dumneavoastra,locuiesc in Germania si m-am despartit de fosta partenera avem un copil impreuna dar nu am fost casatoriti,problema este ca eu as vrea sa fac relocarea copilului in Romania,copilul este la ea iar eu am dreptul la vizite in weekeend,ce as putea face?ea din pacate are un nou partener care se ocupa cu droguri se drogheaza si vinde,iar eu nu as vrea sa las copilul in preajma acelui individ,un sfat mi-ar fi de mare ajutor.Va multumesc
Raspuns:
În Germania, chiar dacă nu ai fost căsătorit cu mama copilului, ai drepturi legale dacă ai recunoscut paternitatea la naștere.
? Ai custodie comună
? Ai dreptul să ceri protecția copilului
? Poți interveni legal dacă mama trăiește cu o persoană periculoasă (de exemplu, consumator sau traficant de droguri).
Ce trebuie să faci:
- ? Adună dovezi: mesaje, capturi, mărturii, plângeri – orice arată că minorul e expus unui mediu toxic.
- ✍️ Trimite o plângere scrisă la Jugendamt (Protecția Copilului). Cere o anchetă și evaluare socială.
- ⚖️ Consultă un avocat specializat în dreptul familiei. Poți cere custodie totală sau măsuri de protecție.
- ❌ Nu duce copilul în România fără o decizie legală. Riști dosar penal pentru răpire internațională de minor.
✅ Test ADN,
✅ Stabilirea paternității,
✅ Drepturi legale asupra copilului.
? În Germania, se judecă în favoarea interesului superior al copilului.
Dacă poți oferi un mediu stabil, protejat, și dovedești că tu ești părintele responsabil – ai șanse reale.